Ficin suunnittelua, kalenterin pläräämistä, ruoan ahmimista sekä jälleen ficin suunnittelua. Siinä tämä päivä taitaakin sitten kulua.
Nyt vuorossa on siis uusin ficcini, josta ei ole ilmestynyt tekstiä vielä riviäkään. Kurjaa. OC:n keksiminen on aina ollut vaikeaa, mutta nyt se on entistäkin vaikeampaa - ainakin sikäli, mikäli tahtoo tehdä hahmostaan omaperäisen ja uudenlaisen, joka taitaa olla aika harvinaista tämän lajin fanfictioneissa...

Laurel, Starla, Stefanie, Stacie. Sanoisit nyt jotain, alitajunta käskee olematonta ja yrittää päästä selville muun mielen ajattelutavasta.
Sunnuntaina olin vielä täynnä ajatuksia ja ideoita, mielikuvia ja toivoa, mutta tänään mikään ei taaskaan tunnu olevan helppoa.

Äskettäin mieleeni putkahti jostakin Jack Caden, tuo jonkun-en-muista-minkä-väriset-hiukset omistava ja ties kuinka kauan aikaa sitten keksitty OC, josta en itsekään osaa sanoa paljon muuta kuin perheenjäsenet ja ihastuksen kohteen. Hänet keksiessäni ehdin tuskin edes raapaista rosoista pintaa, kun kappas vaan jostain ilmestyivät ekaluokkalainen Bill, ikäänsä verrattuna jo turhankin lapsellinen Katelyn
(jolla tuntui olevan satojatuhansia sukulaisia) sekä leikisti täydellinen mutta oikeasti todellinen fiasko Sandra.
Tekemällä oppii, mutta silti sitä harvoin onnistuu.

Tahtoisin kerrankin tuntea todella onnistuvani kirjoittamisessa niin, että myös itse pitäisin tekstiäni kelvollisena. Mutta miltei joka kerta, kun luen läpi I should be so luckyn lukuja, ihmettelen, mikseivät ihmiset voi vain suoraan sanoa, että kiitti mulle riitti, en tykännyt. Tekstin julkaisuvaiheessa saatan jopa ajatella, että onhan tää ihan hyvä, mutta jälkeenpäin sitä jotenkin... katuu. Tai ei kadu, mutta tuntuu jotenkin naurettavalta.
"Siinä toi nyt on ja ne lukee sitä, ajattelee kuitenkin, että mikä tarhalainen tämänkin on kirjottanut, hyi mitä moskaa. Minä mitään tämmöstä lue, hullun maineen saisin..."
Ei itsesääliä, ei angstia, pohdintaa ja yrityksiä kohentaa itsetuntoa. (Sitä ei tästä huomaa, mutta näin ajattelen mielessäni.)

Mitä jos kuussa olisikin juustoa?